2024. 04. 26. Ervin, Klétusz 07:22
Nemzetközi hírek

Portugália már készül a nyári erdőtüzekre | 2019-04-08

Rekordszámú tűzoltót helyeznek készültségbe a nyárra

A kivételesen száraz telet, majd a hetekig tartó, szokatlanul meleg időszakot követően Portugália rekordszámú tűzoltót és tűzoltásra használatos repülőgépet helyez készültségbe a nyári erdőtüzekre készülve.

A portugáliai belügyminisztérium közlése szerint csaknem 11 500 tűzoltót, rendőrt, katonát és egyéb személyzetet állítanak készenlétbe a júliustól októberig tartó időszakra, amikor a leggyakrabban fordulnak elő erdőtüzek. Ez a tavalyihoz képest 800-al több embert jelent. Munkájukat mintegy 60 repülőgép és helikopter, valamint további mintegy 2500 jármű segíti.

Az országban évente több ezer tűz keletkezik, melyek többsége a rossz erdőgazdálkodás következménye. Portugáliában 106 ember halt meg erdőtüzekben 2017-ben, ez volt az eddigi legtöbb halálos áldozattal járó nyári „tűzszezon”. A kormány rendkívüli intézkedéseinek köszönhetően tavaly viszont senki sem halt meg erdőtüzek miatt.

Múlt héten arról érkeztek jelentések, hogy Portugália északi részén és Spanyolország északnyugati részén több helyen is felcsaptak a lángok. Idén Spanyolországban és Portugáliában a szokásosnál jóval hamarabb alakultak ki erdőtüzek a kivételesen meleg és szeles időjárás következtében. A korai erdőtüzek a tűzoltókat is felkészületlenül érték.

Portugália már készül a nyári erdőtüzekre
: MTI
: thewire.in
: Nagy László
<< vissza


Imperial22 futárszolgálat