2024. 05. 03. Tímea, Irma, Jakab, Fülöp 23:07
Érdekességek,kitekintő

Megérkezett Sopron Fő terére a város karácsonyfája | 2018-11-28

Egy 16 méteres jegenyefenyőt állítottak fel

A Ruszti utcából érkezett idén a mindenki karácsonyfája a Fő térre, hogy ünnepi hangulatot varázsoljon az ünnepvárás heteire. Pénteken kigyúlnak advent fényei a városban, szombaton pedig megnyit a vásár és vele együtt a kulturális programok sora is.
 

Kedden szállította és állította a helyére az erdőgazdaság csapata azt a tizenhat méter magas gyönyörű jegenyefenyőt, ami eddig a Ruszti utcát díszítette. Nem volt könnyű dolguk, a Széchenyi térről alig tudott bekanyarodni a hatalmas terhet cipelő teherautó. Végül forgalommal szemben kellett haladniuk rendőri irányítás mellett.

Fájó szívvel búcsúztam a házunk előtt álló fenyőtől, amit huszonnyolc éve saját kezemmel ültetettem el az utcán. Akkor még csak harminc centis apróság volt, mára óriássá nőtt – mondta el a Kisalföldnek Pálkövi Attila, aki utolsó útjára is elkísérte a fát. – Annak viszont örülök, hogy bár ki kellett vágni, legalább most mindenki gyönyörködhet benne – tette hozzá. A fa fényei szombaton gyúlnak fel, de a város utcáira kihelyezett adventi fényfüzéreket már pénteken este bekapcsolják.

Megérkezett Sopron Fő terére a város karácsonyfája
: kisalfold.hu
: kisalfold.hu
: Nagy László
<< vissza


Imperial22 futárszolgálat