2024. 05. 04. Mónika, Flórián 02:06
Egyesületi hírek

Mindenszentek előtt tartott megemlékezést az OEE Kaposvári Helyi Csoportja | 2018-11-09

Főhajtás a somogyi erdész kollégák előtt

A Kaposvári Helyi Csoport képviselői október 30-án tartották a szervezet halottak napi megemlékezését, felidézve a megye legjelentősebb erdészeti képviselőinek életútját és főt hajtva elhunyt kollégák emléke előtt.

A megemlékezés a Zselici Erdészet területén, Kardosfán, Somogy legismertebb erdész szülötte prof. Dr. Haracsi Lajos emléktáblájának megkoszorúzásával vette kezdetét. Bogdán Balázs, a csoport titkára felelevenítette az erdővédelem terén közismerté vált erdész polihisztor életútját, megidézte gyermekkorát, melynek meghatározó színhelye volt a kardosfai erdészház.

A koszorúzást követően az Egyesület 146. Vándorgyűlésén felszentelt haranglábnál, a Ropolyi tó mellett folytatták a csoporttagok az emlékezést. Báró Inkey és gróf Széchenyi család megyénkben jelentős és az egyesületi tevékenységben való részvételükkel meghatározó földbirtokosok tevékenységének felelevenítésével és elhunyt kollégák emléke előtt tisztelegve zajlott tovább a megemlékezés. Valamennyi erdész előd előtt harangkondítással tisztelegtek az emlékezők.

Mindenszentek előtt tartott megemlékezést az OEE Kaposvári Helyi Csoportja
: OEE Kaposvári HCs
: Ihárosi Péter
: Ihárosi Péter
: Nagy László
<< vissza


Imperial22 futárszolgálat