2024. 05. 04. Mónika, Flórián 00:08
Egyesületi hírek

Fókuszban a megbecsülés | 2018-09-03

Az EGERERDŐ Zrt. és az Országos Erdészeti Egyesület Egri Helyi Csoportjának nyugdíjas találkozója

Közel száz nyugdíjas gyűlt össze Szomolyán, az EGERERDŐ Zrt. és az Országos Erdészeti Egyesület Egri Helyi Csoportjának Nyugdíjas Találkozóján.

Egy riolittufába vájt kőhodályba várta a vendégeket az Egri Erdészet, mint házigazda, akik helyi kulturális programokkal készültek a nyugdíjasok szórakoztatására.

Elsőként Szomolya polgármestere köszöntötte a vendégeket, akitől megtudtuk, hogy a hodályt, ahol vagyunk, korábban az erdészet is használata, makk tárolás céljából. Majd dr. Jung László az EGERERDŐ Zrt. vezérigazgatója és a Helyi Csoport elnöke és Dobre-Kecsmár Csaba, vezérigazgató-helyettes, a Helyi Csoport titkára méltatta a nyugdíjasokat. A részvevők megemlékeztek az előző évben elhunyt tagtársakról, majd kezdetét vette a színes program.

A hodály hatalmas boltívei között elsőként a Szomolyai Férfikórus bordalai csendültek fel, majd egy rövid séta után gyönyörűen felújított barlanglakásokat nézhetett be az érdeklődő vendégsereg.

Mint megtudtuk, Magyarországon Szomolyán található a legtöbb barlanglakás, ahol a könnyen megmunkálható riolittufába vájt „házakban” az elmúlt évszázad végéig életvitelszerűen laktak emberek.

Egy helyi vállalkozó, felkarolva ennek a hagyománynak az újjáélesztését, különleges szálláshelyeket alakít ki a régi barlanglakásokban. Bár még a munka javában zajlik, de már egy-két kész, vendégeket fogadó apartmanba bepillanthattunk. A terméskőből kialakított gyönyörű belső terek, eszközök, különleges élményt nyújtanak a Cavernumba látogatóknak.

A barlanglakásokból visszatérve a kőhodályba Kelemen Károly nyugalmazott kollegánk tárogatómuzsikája emelte a hangulatot, melyben a szívekhez oly közel álló Erdész himnusz dallami is felcsendültek.

A finom ebédet hegedűszó kísérte, mely hosszan tartó baráti beszélgetés, nótázás követett. Nagy örömünkre Wágner Tibor nyugalmazott kollegánk is elhúzta egyik kedvenc nótáját.

Ez a nap a megbecsülés napja volt, mellyel tisztelegtünk elődjeink munkája előtt. Bízunk benne, hogy jövőre más helyszínen, de ugyanilyen körben ismét találkozhatunk!

Fókuszban a megbecsülés
: OEE Egri Helyi Csoport, EGERERDŐ Zrt.
: Vigh Ilona/EGERERDŐ Zrt.
: Nagy László
<< vissza


Imperial22 futárszolgálat