2024. 05. 04. Mónika, Flórián 04:55
Ágazati, szakmai hírek

Fejlesztésre nem sajnálják a pénzt a somogyi cégek | 2018-12-07

A SEFAG Zrt. jövőre közel 1,5 milliárd forintot fordít beruházásra

Faipari üzem bővítése, hajóflotta-modernizálás és technológiai korszerűsítés is helyet kapott a somogyi vállalkozások idei fejlesztései között. A KSH legfrissebb adatai szerint a harmadik negyedévben országosan 22 százalékkal nőttek a beruházások.

A SEFAG Zrt. 2018-ban mintegy 700 millió forint értékű beruházást hajt végre. A cég stratégiai tervében egy több éven átívelő, egymásra épülő programot valósít meg, egyik legfontosabb idei eleme a csurgói faipari gyáregység bővítése volt.

– A tavaly átadott csarnoképület, a technológia fejlesztésével és az új fedett tárolószín kialakításával a gyáregység termelékenysége nő – közölte Ihárosi Péter, a SEFAG Zrt. osztályvezetője. Hozzátette: szintén jelentős munka az aliréti vadászház felújítása, melynek befejezése 2019-re áthúzódik. Ezzel újabb erdei szálláshelyek szolgáltatási minőségét növeli az erdőgazdaság.

A SEFAG Zrt. jövőre közel 1,5 milliárd forintot fordít beruházásra. A gép- és IT-technológiai korszerűsítésen kívül tovább bővítik a turisztikai szolgáltatásokat, s a társaság és a horvátországi Verőce megye közös pályázatának köszönhetően 820 ezer eurós fejlesztésnek ad otthont a Csillagpark és a Ropolyi-tó környéke.

Fejlesztésre nem sajnálják a pénzt a somogyi cégek
: sonline.hu
: SEFAG Zrt.
: Nagy László
<< vissza


Imperial22 futárszolgálat