2024. 04. 26. Ervin, Klétusz 09:35
Ágazati, szakmai hírek

Magánerdős cégek a Szántóföldi Napokon | 2019-05-30

Először szerepelt kiemelt helyen a hazai erdőgazdaság az országos agrárexpón

A III. NAK Szántóföldi Napok programjában első ízben kiemelt helyen szerepelt az erdőgazdálkodás, ezen belül is elsősorban az erdőtelepítés és fásítás témaköre.

Az igen csekély számú szakmai kiállító között a FA-PIAC Magánerdészeti Kft. és a Silvanus Csoport is képviseltette magát (az állami erdőgazdaságokat a VADEX Zrt. jelenítette meg) , és tevékenységük jelentősen hozzájárult a látogatók erdőgazdálkodást érintő ismereteinek bővítéséhez.

Az érdeklődők részletes tájékoztatást kaphattak az erdőtelepítések, ipari célú fás szárú ültetvények, illetve egyéb fásítások tervezéséről, az erdészeti ágazat támogatási lehetőségeiről, illetve megismerkedhettek a legújabb akác nemesítésieredményekkel is.

A kiállításon szerzett tapasztalatok alapján elmondható, hogy az erdészeti ágazat által nyújtott lehetőségek – leginkább a támogatási rendszer elégtelensége miatt – sajnos még mindig nem elég vonzóak a mezőgazdasági termelők számára, és ennek megváltoztatása szakmánkat a jövőben is komoly feladat elé állítja.

Magánerdős cégek a Szántóföldi Napokon
: Fapiac Magánerdészeti Kft.
: Fapiac Magánerdészeti Kft., Silvanus Csoport
: Nagy László
<< vissza


Imperial22 futárszolgálat