2024. 05. 04. Mónika, Flórián 05:07
Ágazati, szakmai hírek

Magas állami elismerést kapott az OEE általános alelnöke | 2018-08-22

Erdész kollégákat tüntettek ki a nemzeti ünnep alkalmából

Amikor fejet hajtunk Szent István műve előtt, nem csupán Szent István történelmi tettére emlékezünk, hanem mindazokra is, akik az elmúlt ezer esztendőben a reménytelennek tűnő helyzetekben is tették a dolgukat, megújították államunkat – mondta Nagy István agrárminiszter az államalapító Szent István ünnepe alkalmából tartott rendezvényen az Agrárminisztériumban.

Szent István példája arra tanít bennünket, hogyan teremthetünk magunknak otthont a Kárpát-medencében- emelte ki a miniszter, aki az államalapítás ünnepe alkalmából több állami és miniszteri kitüntetést adott át erdész kollégáknak, az erdészeti ágazat aktív és nyugállományú dolgozóinak.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét kapta

Kiss László, az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatója, (az Országos Erdészeti Egyesület alelnöke - a szerk.)  a fenntartható erdőgazdálkodás, az erdők biológiai egyensúlyának és vadállományának megőrzése érdekében végzett négy évtizedes kiváló tevékenységéért.


Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott

Bartucz Péter, a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. Gúthi Erdészet erdészeti igazgatója, a magyar vadgazdálkodás területén végzett négy évtizedes, eredményes szakmai vezetői tevékenységéért.

Varga Gellért Sándor, a Zalaerdő Zrt. nyugalmazott erdőmérnöke, az Országos Magyar Vadászkamara Zala Megyei Területi Szervezete Vadászati Hagyományokat Ápoló Kulturális Bizottságának elnöke részére, öt évtizedes műszaki vezetői és tervezői pályafutásáért, a magyar vadászati hagyományok megőrzését szolgáló elkötelezett munkájáért.

Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kapott

Bejczi Éva, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. nyugalmazott gazdasági igazgatója, az állami erdőgazdálkodás területén a számviteli és pénzügyi rendszerek fejlesztésében végzett színvonalas munkája elismeréseként.


Életfa Emlékplakett Arany fokozata kitüntetést kapott

Naszvadi István, a Pilisi Parkerdő Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze, a Visegrádi Erdészetben végzett kiemelkedő szakmai munkájáért, életútja elismeréseként.

Életfa Emlékplakett Ezüst fokozata kitüntetést kapott

Répászky Miklós László, az MG Erdő Kft. ügyvezetője, a fátlan nagyalföldi térségben több mint 4200 hektár új erdő létrehozásáért, az erdei életközösség védelmében végzett tevékenységéért.

Somogyi Sándor, az EGERERDŐ Zrt. nyugalmazott műszaki vezetője, a Parádfürdői erdészetnél és annak jogelődjénél végzett emberöltőnyi kimagasló szakmai munkája elismeréseként.

Teszáry Károly, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság nyugalmazott tájvédelmi körzetvezetője, a Börzsöny-hegységi erdők és védett természeti területek szolgálatában végzett fél évszázados kiváló tevékenységéért.

Életfa Emlékplakett Bronz fokozata kitüntetést kapott

Dudás László Péter, a NÉBIH Erdészeti Igazgatóság nyugalmazott erdőadattár karbantartója, az erdészeti igazgatás, erdészeti szakirányítás, és a magán-erdőgazdálkodás területén eltöltött több évtizedes munkájának elismeréseként, közösségteremtő tevékenységéért.

Horák János, a Gemenci Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze, a Bédai Erdészetnél végzett kiváló vezetői tevékenységéért, a Boki kerületben természetes erdőfelújításokban elért sikereiért.

Dr. Sonnevend Imre, Balaton-felvidéki Nemzeti Parki Igazgatóság nyugalmazott botanikai főfelügyelője, a Bakony és a Balaton-felvidék természeti értékeinek feltárásáért és megismertetéséért végzett több évtizedes, kimagasló munkájáért.

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott

Boruzs Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály erdészeti szakügyintézője, az erdőtervezésben, különösen az erdők állapotfelvételében, térképezésben, termőhely-feltárásban, erdőtelepítés-tervezésben végzett kiemelkedő tevékenységéért.

Drenyovszky András, a Vértesi Erdő Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze, a több mint öt évtizede az állami erdőgazdálkodás elhivatott szolgálatáért, a Gerecse hegység megjelenésében végzett tájformáló munkájáért, vezetői tevékenységéért.

Feketéné Pechtol Éva Mária, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. nyugalmazott kereskedelmi főelőadója, a kitermelt faanyag értékesítésében, az export lebonyolításában, a külföldi partnerkapcsolatok ápolásában végzett kiváló tevékenységéért.

Galvácsné Kertész Viktória Henrietta, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Számviteli és Pénzgazdálkodási Osztály osztályvezetője, a több mint két évtizede az erdő- és vadgazdálkodók adatszolgáltatási kötelezettségeinek teljesítése érdekében végzett kiváló számviteli és gazdálkodási tevékenységéért.

Horváth Borbála, a Zalaerdő Zrt. belső ellenőre, a több mint négy évtizede az eredményes gazdálkodást segítő kiváló ellenőri tevékenységéért.

Kelemen László, a Mecsekerdő Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze, a Pécsváradi Erdészetben végzett kiváló erdőnevelési tevékenységéért, közéleti munkájáért.

Kovács Zoltán László vadász, a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. kerületvezető erdésze, Szolgagyőr kerületben a cseresek, cseres-tölgyesek megújításában végzett kiemelkedő munkájáért, példaértékű vadászati tevékenységéért.

Máté János, a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. erdészeti igazgatója a természetközeli erdőgazdálkodásban, a hatékonyabb üzemgazdálkodás területén a termelés-irányítási rendszer fejlesztésében végzett kiváló tevékenységéért, vezetői munkájáért.

Az Országos Erdészeti Egyesület valamennyi kitüntetettnek szívből gratulál!

Magas állami elismerést kapott az OEE általános alelnöke
: AM Sajtóiroda, kormany.hu
: Mőcsényi Miklós (FATÁJ Online), Csoportkép: Kovács Zoltán (AM)
: Nagy László, Udvardi Annamária
<< vissza


Imperial22 futárszolgálat