2024. 04. 27. Zita, Mariann, Anasztáz 07:18
Ágazati, szakmai hírek

Ahány gyerek születik, annyi fát ültetnek | 2019-04-03

Minden születendő gyermeknek ültessünk egy fát!

Tizenkilenc facsemetét ültettek el a minap Fülöpszálláson a „Minden születendő gyermeknek ültessünk egy fát!” program keretében. A faültetési akciót 2009 októberében hirdette meg a Gemenc Zrt. a települési önkormányzatok számára.


A kezdeményezés lényege, hogy a felnövekvő nemzedék érzelmileg is jobban kötődjön a fákhoz, erdőhöz, ezáltal természeti környezetük védelméhez. Fülöpszállás Község Önkormányzata a Tegyünk Fülöpszállásért Egyesület kezdeményezésére 2017-ben csatlakozott az országos akcióhoz.

Az erdőgazdaság minden esetben a települések tájegységének és a talajviszonyoknak megfelelő őshonos csemetéket adományoz. Az első esztendőben a fülöpszállásiak húsz nagylevelű hárs csemetét ültettek el az óvoda szomszédságában. Tavaly a településen 12 leány és 9 fiú látta meg a napvilágot, így ugyanennyi fácska került idén az erre a célra kialakított ligetbe. Nagy örömünkre egyre több gyermek születik településünkön, így jövőre már nem férnek új fák a ligetbe. A csemeték a tervek szerint a városközpontban kapnak helyet – mondta el Gubacsi Gyula, Fülöpszállás polgármestere.

Ahány gyerek születik, annyi fát ültetnek
: baon.hu
: hirmondo.szabadszallas.hu
: Nagy László
<< vissza


Imperial22 futárszolgálat