2024. 04. 16. Csongor, Bernadett 14:49
Egyesületi hírek

Két új útvonal nyílt meg az Erdei Vándortábor Programban | 2019-03-06

A Zempléni-hegység és a Vasi-Hegyhát vadregényes útjain indulhatnak útnak az erdei vándorok

2019. március 1-étől két új útvonal nyílik meg az Erdei Vándortábor Program keretében. A Zempléni-hegységben és a Vasi-Hegyháton induló táborokra 12-12 csoport jelentkezését várják a szervezők. Jelentkezni az erdeivandor.hu oldalon keresztül lehet, az útvonalaknál megjelölt indulási időpontok közül választva.

A második éve sikeresen futó programra már a jelentkezések januári megnyitásakor nagyon nagy volt az érdeklődés, a 2019-es táborozási helyek nagy része az első napokban betelt. A szervező Országos Erdészeti Egyesület ezért felgyorsította a tervezett két új útvonal kialakítását, amiben nagy segítséget jelentett az új partnerként csatlakozó két állami erdőgazdaság, az Északerdő Zrt. és a Szombathelyi Erdészeti Zrt. alapos előkészítő munkája és felelős hozzáállása.

A mintegy 50-78 kilométer hosszúságú zempléni útvonal Pálházáról indulva Háromhuta és Komlóska környékét tárja fel az erdei vándorok előtt, csodálatos panorámát kínálva, izgalmas hegygerinceket, hangulatos réteket és patakvölgyeket érintve. Az Északerdő Zrt. szervezésében megvalósuló egyhetes program erdei kisvasutazást és erdei iskolai programot is tartalmaz, aminek a segítségével a résztvevők jobban megismerhetik a Zemplén élővilágát és történetét. A kidolgozott útvonal igen változatos, szinte minden napra két alternatív, egy könnyebb és egy nehezebb túrát kínál, így minden csoport a teljesítőképességnek megfelelő programot tud magának összeállítani.

A Vasi-Hegyháton megnyíló 72 kilométeres új útvonal az ország nyugati határszélének kevésbé ismert régióit mutatja be az erdei vándoroknak. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. által kialakított program Vasvártól Hosszúperesztegig vezeti a vándortáborozókat, olyan látványosságokat is bemutatva, mint a Jeli Varázskert vagy a Szajki-tavak. A diákok részletesen megismerkedhetnek a helytörténeti érdekességekkel, amit az oszkói Hegypásztor Kör programjai tesznek élővé.

A részvételi és jelentkezési feltételek azonosak a programban szereplő többi útvonallal: az iskolások egységesen 25.000 forintos részvételi díjért vehetnek részt a táborokban, ami tartalmazza az egyhetes teljes ellátást, a szállást és a táborokhoz tartozó egyéb programok belépődíjait. A csoportok minimális létszáma 15 diák és 2 felnőtt kísérő, akikből legalább egy kísérőnek rendelkeznie kell gyalogos vándortábor-vezető képesítéssel. A képzést végzett kísérők a táboroztatásért ráadásul heti 100.000 forintos táborvezetési díjban részesülnek. Az egyes útvonalak részletes leírása és a jelentkezés ide kattintva olvasható: Zempléni-hegység, Vasi-Hegyhát.

Két új útvonal nyílt meg az Erdei Vándortábor Programban
: OEE/Erdei Vándor program
: OEE/Erdei Vándor program
: Nagy László
<< vissza


Imperial22 futárszolgálat