2024. 04. 19. Emma, Malvin, Zseraldina 13:11
Ágazati, szakmai hírek

Vadászati konferencián egyeztettek a V4-ek Bélmegyeren | 2019-05-15

Együttműködési szándék a vadászat és a vadgazdálkodás területén

Bélmegyeren találkoztak a Visegrádi négyek vadászati érdekképviseleti szervezetei. A többnapos vadászati konferencián a felek megosztották egymással tapasztalataikat, valamint kifejezték együttműködési szándékukat a vadászat és a vadgazdálkodás területén. Mindezek mellett szó volt a Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállításról is, melyet 2021-ben hazánk rendez meg.
 

A többnapos konferenciának a bélmegyeri vadászkastély adott otthont. Kedd reggel elsőként Kovács Zoltán, az „Egy a természettel” Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás és az ehhez kapcsolódó rendezvénysorozat lebonyolításáért felelős kormánybiztos osztott meg információkat az expóról.

A kormánybiztos kijelentette, a kiállítás nemcsak az ország, hanem az egész régió számára fontos, majd hozzátette, újra kell fogalmazni és meg kell erősíteni a vadászattal, a vadgazdálkodással, illetve a hal- és erdőgazdasággal foglalkozó kör szakmai tartását, nimbuszát.

Kifejtette, a kiállítás üzenete, szlogenje – vagyis: „Egy a természettel” – többek közt azt is kifejezi, hogy ezen ágazatok képviselői nélkül ma már nincs természet, mivel az ember megkerülhetetlen szerepet játszik a természet fenntartásában. Mint kiderült, a meghívókat a napokban küldték ki az érintetteknek, a kiállításon pedig több mint hatvan ország részvételére számítanak.

Mindezek után mindegyik ország egy-egy témával készült a konferenciára. Jiri Janota, a Cseh-Morva Vadász Egyesület elnöke az ólomlövedékek használatáról, és annak vadászati vonatkozásáról tartott előadást. Őt követte Jaroslaw Kuczaj, a lengyel vadászszövetség vezetőségi tagja, aki az afrikai sertéspestis megjelenésének vadászati következményeiről beszélt. Szlovákia részéről Tibor Lebocky szólalt fel. A Szlovák Vadászkamara elnöke a nagyragadozók szerepéről, térhódításáról és vadászati vonatkozásukról tartott előadást. Végezetül dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke osztotta meg gondolatait a mezőgazdasági vadkárfelmérésről.

Vadászati konferencián egyeztettek a V4-ek Bélmegyeren
: beol.hu
: Busi Ottó
: beol.hu
: Nagy László
<< vissza


Imperial22 futárszolgálat