2024. 03. 29. Auguszta, Bertold 10:20
Ágazati, szakmai hírek

Ülésezett az Országos Erdő Tanács | 2019-05-08

Az Agrárminisztérium erdőgazdálkodással kapcsolatos törekvéseit ismertette a földügyekért felelős államtitkár

Az Agrárminisztériumban tartotta ülését a Kormány tanácsadó testületeként működő Országos Erdő Tanács. A magán és állami erdőgazdálkodók, az erdészeti oktatás és kutatás, a természetvédelmi és turisztikai szervezetek képviselőiből álló szervezet a magyar erdők kezelésével kapcsolatos stratégiai kérdéseket tárgyalja.

A Tanács ülésén Zambó Péter földügyekért felelős államtitkár ismertette az Agrárminisztérium erdőgazdálkodással kapcsolatos törekvéseit. Elmondta, hogy országos fásítási program kidolgozásába kezdett a minisztérium, amelynek egyik első lépése az erdészeti csemetetermelés megerősítése.

Fontos célnak nevezte az erdőgazdálkodás támogatottságának növelését, a vidékfejlesztési program nyújtotta lehetőségek minél magasabb szintű kihasználását. A szakképzés területén elsősorban a szakmunkás oktatás megerősítését nevezte fontosnak, amellyel elkerülhető a terepen dolgozó szakemberhiány kialakulása.

Kiemelte az erdőgazdálkodás természetközeliségének növelésére tett intézkedések fontosságát, hiszen a magyar erdőterület és annak növelése az egyik leghatékonyabb eszköz a klímaváltozás káros hatásainak csökkentésére.

A Tanács napirendje szerint az erdészeti hatósági feladatok ellátásának aktuális kérdéseiről és az erdészeti szaporítóanyag termesztés jelenlegi helyzetéről tárgyalt részletesen.

Ülésezett az Országos Erdő Tanács
: Am Sajtóiroda
: Pelsőczy Csaba/AM
: Nagy László
<< vissza


Imperial22 futárszolgálat