2024. 04. 19. Emma, Malvin, Zseraldina 07:39
Ágazati, szakmai hírek

A tisztább erdőkért dolgoztak a soproni diákok! | 2019-02-21

Lelkesen jelentkeztek a szemétszedő akcióra Roth-os diákok

Több tucat zsáknyi hulladékot szedtek össze a Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjai hétfői akciójuk során. A jókora megtisztított területen egészen meghökkentő tárgyakra is bukkantak az önkéntesek.

Tepsi, műanyag palack és cipő is került a patakpartról a zsákba. A diákok többször elképedtek azon, hogy milyen tárgyakat hajítanak ki az emberek a természetbe. - Itt főleg kommunális szemétről beszélünk, amelyet a lakosság hozott ki – osztotta meg velünk tapasztalatait Lambert Dávid, az iskola tanulója. - A felhozatalban akadt jócskán veszélyes hulladék is, például palatető darabokra törve, illetve fém, amelyet eleve külön kellene kezelni, így a környezetre rendkívül rossz hatást fejt ki. Sok olyan szeméttel is találkoztunk, amelyet az autósok egyszerűen kihajítanak az ablakon, amikor errefelé járnak. Erre példa a cigarettacsikk, vagy az energiaitalos doboz is – fűzte hozzá.

A Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt.-vel, és Sopron Önkormányzatával karöltve minden évben szervez hasonló akciókat. Ezúttal a 13. környezetvédelmi technikus osztály tanulói szedték össze a hulladékot jókora szakaszon.

Azt gondolom, hogy egy környezetvédelmi technikusnak, aki a természet tisztaságáért is felelős, fontos feladata, hogy részt vegyen az ilyen szemléletformáló tevékenységekben – emelte ki Hoczek László, a Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium igazgatója, aki hozzáfűzte: az iskola diákjai lelkesen, nagy számban jelentkeztek az akcióra. - Ennek a kezdeményezésnek kettős jelentése van. Ugyanis ezáltal részben maga a diák is szembesül azzal, hogyha eldobja a szemetet, azt valakinek össze kell szednie, másrészt pedig nagyon bízunk abban, hogy a tiszta erdőben szívesebben jár a turista, és kevésbé támad kedve eldobni a szemetet – fejtette ki.
 

Az illegális szemetelés minden évben súlyos károkat okoz Sopron környékén is. - Éves szinten ez nagyon jelentős összeget, és feladatot jelent nekünk – szögezte le Bánáti László. - Az esztendő minden időszakában rendszeresen összegyűjtjük, és elszállítjuk a hulladékot. Különösen tavasztól őszig hangsúlyos ez a dolog, ekkor minden hétfőn és pénteken a saját brigádunk szemétgyűjtéssel foglalkozik. Az illegális szemétlerakókra lakossági bejelentések, illetve járőrözés során egyaránt rá tudunk bukkanni – tudtuk meg a kommunikációs és parkerdei igazgatótól.

A Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjai a szerdai akció végére rengeteg zsáknyi hulladéktól szabadították meg a zöldterületet.

A tisztább erdőkért dolgoztak a soproni diákok!
: Sopron Média
: Sopron Média
: Nagy László
<< vissza


Imperial22 futárszolgálat