2024. 04. 24. György, Fidél, Debóra 09:53
Ágazati, szakmai hírek

Tűzgyújtási tilalom lépett életbe a fokozott erdőtűz-kockázat miatt | 2019-02-25

Öt megyére terjed ki a korlátozás

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el a NÉBIH Erdészeti Igazgatósága és az OKF Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Pest megyében.

A fokozott erdőtűz-kockázat miatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) erdészeti szakemberei és a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) munkatársai megkezdték az erdőtűzkockázat értékelő rendszer működtetését, mellyel naponta jelölik ki a tűzgyújtási tilalommal érintett területet, mérlegelve a várható időjárást, az erdei biomassza állapotát és a megelőző időszak tűzeseteit. Az intézkedés célja, hogy az egyes területeken csak a feltétlenül indokolt időtartamra rendeljék el a tűzgyújtási tilalmat, emellett a korlátozás elrendelése és visszavonása gyorsabban kövesse az időjárás változásait.

A vizsgálat nyomán 2019. február 25-től öt megyében, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Pest megyében elrendelték a tűzgyújtási tilalmat. Ennek értelmében tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokon.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen lehet tájékozódni.

Tűzgyújtási tilalom lépett életbe a fokozott erdőtűz-kockázat miatt
: NÉBIH EI
: Katasztrófavédelem
: Nagy László
<< vissza


Imperial22 futárszolgálat