2024. 04. 19. Emma, Malvin, Zseraldina 06:50
Ágazati, szakmai hírek

Átadásra került a Szombathelyi Parkerdő felújított játszótere és a MOLOK hulladékgyűjtősziget | 2019-06-12

Közterületfelügyeletre bekötött kamerák is óvják a környezetet

A gyereknapon a kicsik már használhatták, csütörtökön hivatalosan is átadták a Parkerdőben felújított játszóteret. – A felújítására már régóta vártak a szombathelyiek – mondta Bakó Csaba erdőgazdálkodási igazgató a sajtótájékoztatón.

A létesítményt 2007-ben építették, majd 2013-ban teljes felújításon esett át, most viszont újra szükség volt a játékok modernizálására, hogy a játszótér megfeleljen a mai kor követelményeinek. Összesen 6,3 millió forintba került a korszerűsítés, amit a Szombathelyi Erdészeti Zrt. finanszírozott.

Már használhatók a különleges szelektív hulladékgyűjtők is, amelyekből sem a szél, sem az állatok nem tudják elhordani a szemetet: így még tisztább lehet az erdő. Mindehhez bekötötték a közterület-felügyelethez a parkerdei kamerákat; remélik, hogy ezáltal is csökken az illegális szemétlerakók száma. A MOLOK hulladékgyűjtők beszerzését az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósította meg a Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Dr. Puskás Tivadar polgármester az átadón hangsúlyozta: tudatosítani kell, hogy bolygónkat unokáink is használni szeretnék, ezért is vigyáznunk kell rá.

Átadásra került a Szombathelyi Parkerdő felújított játszótere és a MOLOK hulladékgyűjtősziget
: vaol.hu
: vaol.hu
: Nagy László
<< vissza


Imperial22 futárszolgálat