2024. 04. 18. Andrea, Ilma, Apolló, Aladár 05:47
Ágazati, szakmai hírek

Lezárult három nemzeti park igazgatóság ÁSZ utóellenőrzése | 2019-01-29

Vagyonkezelési jogszabálysértések - fókuszban a haszonbérletek

Az Állami Számvevőszék befejezte a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság feladatellátásának és vagyonkezelésének utóellenőrzését.

Az ÁSZ megállapította, hogy a debreceni székhelyű Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságnál és az esztergomi székhelyű Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságnál az Állami Számvevőszék által korábban azonosított szabálytalanságok továbbra is fennállnak, így nem biztosított a nemzeti vagyonnal történő felelős gazdálkodás. A szarvasi székhelyű Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság az intézkedési tervében vállalt feladatait nem hajtotta végre, így nem volt biztosított a nemzeti vagyonnal való átlátható és felelős gazdálkodás.

Az Állami Számvevőszék stratégiájában célul tűzte ki a számvevőszéki munka hasznosulásának javítását. Ezzel összhangban ellenőrzi, hogy az ellenőrzött szervezet megvalósította-e a korábbi ellenőrzései által feltárt hibák, hiányosságok és szabálytalanságok megszüntetése céljából elkészített intézkedési tervében foglaltakat. A rendszeres utóellenőrzések hozzájárulnak a szükséges intézkedések tényleges végrehajtásához, ezáltal a közpénzügyek rendezettségének javulásához.

További részletek az ÁSZ hírportálján érhetőek el a szövegkapcsolóra kattintva.

Lezárult három nemzeti park igazgatóság ÁSZ utóellenőrzése
: ÁSZ Hírportál
: ÁSZ
: Nagy László
<< vissza


Imperial22 futárszolgálat