2024. 03. 29. Auguszta, Bertold 02:28
Ágazati, szakmai hírek

Kiss Ferences diákok sikerei a 2019-es OSZTV-n | 2019-04-25

Az erdészeti és vadgazdálkodási technikus tanulók rangos tanulmányi versenye

Az erdészeti és vadgazdálkodási technikus tanulók számára a legrangosabb tanulmányi versenyaz Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV), melyet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara koordinál.

Elődöntője, ahol a versenyzők elméleti tudásukról írásban számoltak be, ebben az évben is Gödöllőn volt. Itt a tét a mintegy 90 diák közül bejutni a 15 közé, akik iskolájukat képviselhetik a döntőben.

Az országos forduló helyszínét idén a BÁRSONY ISTVÁN MEZŐGAZDASÁGI SZAKGIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM biztosította Csongrádon 2019. április 3-5. közötti időpontban. A verseny első napján a végzős diákok újra elméleti ismereteikről adtak számot, most már szóban. A második napon az erdész-vadász „tő melletti” munkája során jellemző gyakorlati feladatokban mérték össze a tudásukat a döntőbe jutott ifjú szakemberek. Ilyen versenyszámok voltak a lövészet kispuskával, komplex felismerés, a fakészlet-meghatározás, a motorfűrész-szerelés és darabolás, választékolás és számbavétel, trófeaminősítés, határazonosítás, gyérítésjelölés. Iskolánkból a legjobb 15 közé 2 tanuló került be. A végső megmérettetésen BÍRÓ IMRE a 3. helyezést érte el, míg RADVÁNSZKI BÁLINT 7. lett. Külön öröm számunkra, hogy mindketten elérték a 71%-os összteljesítményt, így a versenybizottság döntése alapján jeles eredménnyel mentesülnek a technikusminősítő vizsga alól.

Gratulálunk eredményükhöz, továbbá köszönjük a Szakmai munkaközösség tanárainak a felkészítés során nyújtott áldozatos munkáját!

Az összesített végső eredmény:

1. helyezett Farkas Márk (Barcs)
2. helyezett Sárkány Tamás (Sopron)
3. helyezett Bíró Imre (Szeged)

Kiss Ferences diákok sikerei a 2019-es OSZTV-n
: Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium
: Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium
: Nagy László
<< vissza


Imperial22 futárszolgálat