2024. 03. 28. Gedeon, Johanna 20:49
Ágazati, szakmai hírek

Kétszer is robogott a Zúzmara Expressz Mahócára | 2019-02-01

Két szombati nap, 300 utas

Két egymást követő hétvégén közlekedett a Zúzmara Expressz Mahócára, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút menetrend szerinti vonatok által nem járt szárnyvonalára.

Akkora volt ugyanis az érdeklődés az ÉSZAKERDŐ Zrt. által január 19-re meghirdetett program iránt, hogy egy héttel később ismét megrendezte a vonatozást az erdészeti társaság. Erre korábban még nem volt példa. A két szombati napon összesen 300 utast regisztráltak, elsősorban gyerekes családok utaztak a Zúzmara Expresszeken. Mindkét alkalommal két-két kirándulóvonat indult Miskolc-Dorottya utcáról Mahócára, a szerelvényeket a két C-50-es mozdony vontatta. Mahócán hideg, igazi téli idő várta az utasokat.

A programon egyéni túrákon lehetett felfedezni Mahóca és Andókút környékének természeti értékeit. Aki esetleg mégis lemaradt, annak még egy téli kisvonatos programot ajánl az ÉSZAKERDŐ: legközelebb a Pálházi Állami Erdei Vasúton vehetnek részt egy igazán különleges téli kisvonatozáson. A Zemplén szívében, a Kemence-patak mesés hangulatú völgyében futó kisvasúton február 9-én, szombaton indítanak rendhagyó vonatozást, fotósvonattal, tanösvény-túrával, látvány vadetetéssel fűszerezve.

Kétszer is robogott a Zúzmara Expressz Mahócára
: ÉSZAKERDŐ Zrt.
: Gutter Krisztián
: Nagy László
<< vissza


Imperial22 futárszolgálat