2024. 03. 29. Auguszta, Bertold 14:08
Ágazati, szakmai hírek

Interaktív erdőpedagógiai előadás a tájegységi fővadászoknak | 2019-03-26

Vadgazdálkodási téma bevonása az erdei iskolák programjába

Az Agrárminisztérium és az erdei iskolák közös céljaként fogalmazódott meg a vadászati, vadgazdálkodási téma bevonása az erdei iskolák és a rendhagyó tanórák programjaiba.

A vadászok tevékenységi körének megismerése alapvető fontosságú ahhoz, hogy a gyerekek és felnőttek egyaránt több ismeretet szerezzenek a témában. Egy 2014-es, fiatalok körében vizsgált, online kérdőíves felmérés eredményeként azt kapták, hogy a vadászati tevékenységek megítélése viszonylag jó, de az ismeretek rendkívül hiányosak. A téves ismeretek és a nem megfelelő kommunikáció gyakran a rossz megítélést, negatív kép kialakulását támogatják.

Az erdei iskolákban dolgozók és a programokat igénylő pedagógusok is úgy gondolják, szükség van arra, hogy a szakemberek irányításával, segítségével dolgozzák ki és valósítsák meg a vadászati témájú foglalkozásokat. Ahhoz, hogy a tájegységi fővadászok a jövőben segíteni tudják a programok megvalósítását, egy felkészítő, erdőpedagógiai támájú, interaktív előadáson vettek részt március 5-én.  

A program megvalósítására az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztályának vezetője, Ordasi Milán a VADEX Mezőföldi Zrt. közjóléti, kommunikációs és turisztikai ágazatvezetőjét, Fajkuszné Bodrogi Zsuzsannát és az erdei iskola, arborétum és vadaspark vezetőjét, Véninger Esztert kérte fel.

A résztvevők többsége a program zárásakor úgy nyilatkozott, hogy a szakmódszertan egyes elemeit a foglalkozásoknak és előadásoknak köszönhetően már most is alkalmazni tudnák a gyakorlatban.

 

Interaktív erdőpedagógiai előadás a tájegységi fővadászoknak
: VADEX Zrt.
: VADEX Zrt.
: Nagy László
<< vissza


Imperial22 futárszolgálat