2024. 04. 24. György, Fidél, Debóra 19:58
Ágazati, szakmai hírek

Első alkalommal lesznek erdészeti szakmai programok a Szántóföldi Napokon | 2019-05-13

Gépbemutató és fórum

2019. május 23-24-én rendezi meg a III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalvát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége. Ez lesz az ország legnagyobb szántóföldi rendezvénye. A gépek mellett erdészeti és talajfórum is várja az érdeklődőket.

Egymás mellett, interaktívan mutatjuk be a szakma újdonságait és az agrárgép-szektor teljes kínálatát, amelyet az érdeklődők maguk is kipróbálhatnak. Az állógépes kiállításon – több mint 9000 négyzetméteren – 55 kiállító, a hazai gépforgalmazás 80 százalékát képviselő cég mutatja be gépeit, eszközeit. A 20 ezer négyzetméteres demópályán lesznek kipróbálhatóak a gépek. 55 ezer négyzetméteren rendezzük meg a MEGFOSZ GépShow-t, ahol a két nap alatt 26-26 gépkapcsolatot ismerhetnek meg a termelők működés közben, mely permetező bemutatóval is kiegészül.

Mindemellett egyebek közt mikro- és demóparcellás fajtabemutatók, a fórumsátor előadásai, a drónosok, kutatóintézetek, az agrároktatáshoz és -finanszírozáshoz kapcsolódó cégek, agrár-haszongépjárművek, valamint inputosok is várják a közönséget.

A NAK fórumai közül kiemelkedik a „NAKAdémia – fókuszban a talaj” című tanácskozás. A talajok szervesanyag-tartalmának védelme, a megfelelő tápanyag-gazdálkodásra irányuló törekvések igen fontosak. Odafigyeléssel, szükség szerinti beavatkozással gazdaságosabbá tehető a termelés, továbbá a jó kondícióban lévő talaj segíti a növényt a stressztűrésben, kevésbé aszályérzékeny, s a megfelelő időben tud vizet és tápanyagot szolgáltatni jó tárolókapacitása révén. Az előadások rámutatnak a helyes mintavétel fontosságára, a precíz tápanyag-gazdálkodás módjaira, a talaj szerkezetességének, kémhatásának megfelelő fenntartási, javítási lehetőségeire.

Jelentős előrelépésnek tekinthető, hogy 2019-ben első alkalommal a Szántóföldi Napokon is lesz erdészeti szakmai kiállítás és program. A kiállításon megjelenő földtulajdonosok és mezőgazdálkodók részére bemutatjuk, hogy az erdőtelepítések, a fásítások és a fás szárú ültetvények hogyan járulhatnak hozzá a termőföldek racionális hasznosításához. Emellett szakmai kiállítással és előadásokkal hozzá szeretnénk járulni az erdőgazdálkodók, valamint az erdészeti szaktanácsadók és szakirányítók szakmai ismereteinek bővítéséhez. Továbbá erdészeti gépeket mutatunk be, amelyek alkalmasak az erdőgazdálkodási ágazatban is egyre nagyobb akadályt jelentő munkaerőhiány hátrányos hatásainak csökkentésére.

További részéletek a www.szantofoldinapok.hu-n. A belépés minden látogatónak ingyenes.

Első alkalommal lesznek erdészeti szakmai programok a Szántóföldi Napokon
: NAK
: NAK
: Nagy László
<< vissza


Imperial22 futárszolgálat