2024. 04. 19. Emma, Malvin, Zseraldina 18:07
Ágazati, szakmai hírek

XII. Dél-Dunántúli Régió Erdészeti Erdei Iskoláinak Nyílt Napja | 2019-04-15

Mühelymunka Lengyel-Annafürdőn

2019. március 28-29-én került megrendezésre a Lengyel-Annafürdőn található Turisztikai és Természetismerti Központ területén a Dél-Dunántúli Régió Erdészeti Erdei Iskoláinak Nyílt Napja. Az első napon délutántól vártuk az erdei iskolák környezeti nevelőit műhely munkára, ahol a jó gyakorlatok átadása mellett megismerhették az Annafürdői Erdészeti Erdei Iskola minősített környezetvédelmi és természetismereti programját. Végül vacsorával és kötetlen, baráti beszélgetéssel zárult a nap programja.

Március 29—én, már reggel életre kelt a parkerdő, hiszen a bemutatkozó erdei iskolák rendezték be standjaikat, majd megkezdődött a régió általános iskoláiból és óvodáiból érkező pedagógusok érkezése, regisztrációja. A látogatók megismerhették az erdei iskolák tematikus, interaktív erdőpedagógiai foglalkozásait, részleteket tudhattak meg az erdei iskolák működéséről, változatos programjaikról. Ezt követően az Annafürdői erdei iskola környezeti nevelői tartottak tematikus programokat, ahol a parkerdei Hunyor tanösvény növényvilágát ismerhették meg, az Apponyi grófok lengyeli történelmébe kaphattak betekintést, vagy egy bicikli túra keretében a közeli Szentkúti Kunyhó - Ökoházhoz látogathattak el a részt vevők. A programok végeztével pedig egy közös ebédre került sor, majd a részt vevő erdei iskolák által felajánlott ajándékcsomagjaikat sorsolták ki.

Bízunk benne, hogy hamarosan sok iskolás és óvodás gyermekkel találkozhatunk a Dél-Dunántúli régió Erdészeti Erdei Iskoláiban!

XII. Dél-Dunántúli Régió Erdészeti Erdei Iskoláinak Nyílt Napja
: Tolnai Erdőkért Alapítvány
: Tolnai Erdőkért Alapítvány
: Nagy László
<< vissza


Imperial22 futárszolgálat